Stand 1-1
Stand 1-1

Urk laatste in Oldebroek

Sport

Urk is als vierde geëindigd op het toernooi van Owios. De ploeg van Jan Potma speelde bepaald niet slecht, maar in aanvallend opzicht liep het allemaal nog niet zo lekker. VVOG nam vroeg de leiding, maar Jeroen van den Berg bracht zijn ploeg op gelijke hoogte. Een foute terugspeelbal van Paul Smid leidde de nederlaag in. Claus Brouwer kreeg in de slotfase van de wedstrijd een rode kaart. Vier spelers, verdeeld over beide teams, kregen een gele kaart voorgehouden.

De selectie komt langzamerhand op volle sterkte. Toch bleef Jelle Loosman aan de kant. De speeltijd die de van vakantie teruggekeerde Bartel Oost kreeg was te kort om potten te kunnen breken. Doelman Johan Schraal kreeg een halve wedstrijd de kans om zich in de kijker te spelen.

De enthousiaste doelman kreeg vrij snel in de wedstrijd een domper te verwerken. Bij een voorzet kon hij niet goed bij de bal en daardoor kon Albert van Nijhuis VVOG op voorsprong zetten. Later manifesteerde de keeper zich een paar keer in positieve zin door resoluut op te treden.

Halverwege de eerste helft bewees Jeroen van den Berg zijn waarde voor Urk. In de voorgaande drie oefenwedstrijden had hij al laten zien dat zijn ervaring een welkome aanvulling is, maar juist tegen zijn oude club VVOG scoorde hij voor het eerst in de blauw-witte kleuren. Het visitekaartje van de speler die bijna altijd op de juiste plaats staat, behoeft nog niet te worden aangepast.

Urk had niet veel later de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Pieter Ras en Jeroen van den Berg wachtten op elkaar waardoor de kans verloren ging. Intussen had Johan Schraal een schitterende redding verricht. Nadat VVOG bijna kon scoren na een communicatiestoornis tussen Harm Bakker en Gert Jan Nagel zette Pieter Tol Danny Mazereeuw vrij voor het doel. De schuchtere jongeling miste oog in oog met Fabian Bouwman en Jeroen van den Berg zag zijn rebound door zijn oud-ploeggenoot over het doel gewerkt.

Paul Smid verving vanaf de aftrap voor de tweede helft Danny Mazereeuw en dat leek bijzonder goed uit te pakken. Jeroen van den Berg en Gerrit Vissser wisselen elkaar voortdurend af op de flanken en daar had VVOG moeite mee. Paul Smid soleerde door de Harderwijkse defensie, maar schoot met links naast. Nadat de zwak leidende scheidsrechter Van Waveren, die weinig steun en vooral verkeerde steun kreeg van zijn assistenten, een paar keer geel had gegeven raakte Urk even uit balans. Conditioneel ging het behoorlijk goed, maar organisatorisch was het op dat moment niet allemaal even sterk. Het leidde tot een treffer van VVOG. Paul Smid speelde de bal over een afstand van zeker 40 meter terug en niemand van zijn ploeggenoten reageerde. Pim Herrewijn wel en dat betekende 2-1 voor VVOG. Het was tevens de eindstand. Urk eindigde met tien man omdat arbiter Van Waveren Claus Brouwer wel erg zwaar strafte voor een overtreding. Of het consequenties heeft voor de officiële competities, moet worden afgewacht.

Opstelling Urk: Johan Schraal (46. Cornelis Koffeman), Siemen Lindeboom (19. William Visser), Teunis Kramer, Claus Brouwer, Gert Jan Nagel, Harm Bakker, Pieter Ras (77. Bartel Oost), Pieter Tol, Danny Mazereeuw (46. Paul Smid), Jeroen van den Berg, Gerrit Visser.