Voorbereiding op seizoen begint goed
Voorbereiding op seizoen begint goed

Urk/De Kof start met twee oefenzeges

Sport
De zaalvoetballers van ZVV Urk/De Kof zijn de voorbereiding op het nieuwe seizoen voortvarend begonnen. Oefenwedstrijden tegen Dronten en Emmeloord werden winnend afgesloten.

Tegen ASV Dronten kregen de mannen van het nieuwe technische duo (hoofdtrainer Herman Spel en assistent Mark Sonneborn) weinig tegenstand en er werd met 9-1 ruim gewonnen. 
Futsal Emmeloord was echter wel een geduchte tegenstander. Urk komt deze ambitieuze ploeg dit seizoen ook in de competitie tegen. Het oefenduel belooft alvast dat het pittige derby’s worden. Dit keer werd in elk geval gewonnen. De hele wedstrijd werd fel en geconcentreerd gespeeld. Urk ging als een hecht team te werk. Door twee goals van Kees de Boer en twee treffers van Jelbert Loosman werd met 4-2 gewonnen.
Urk gaat deze week verder met de oefencyclus, met een training op maandag. Woensdag en vrijdag zal er geoefend worden tegen Heerenveen en Excelsior’31. 
Er zijn drie nieuwelingen bijgekomen. Steven Kramer, Hendrik Kramer en Klaas Snoek zullen gaan vechten voor een plek in de eerste selectie. Het is dringen geblazen voor een plek in het keurkorps, zeker nadat vorig seizoen het tweede team kampioen werd. Een aantal spelers klopt nadrukkelijk op de deur van het eerste team.