Foto van de ontmoeting met Red Giants in 2020 (foto: Bertus Willems).
Foto van de ontmoeting met Red Giants in 2020 (foto: Bertus Willems).

Schol/Orca’s Heren naar Meppel

Sport

De mannen van Schol Orca’s Heren spelen, tegen het einde van de middag, een uitwedstrijd in Meppel, tegen het tweede team van Red Giants. Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide ploegen dit seizoen. 

Later dit seizoen staat er nog een ontmoeting tussen beide teams op het programma, maar de kans is groot dat die er niet meer toe doet. Orca’s heeft nog vier punten nodig om kampioen te worden en twee daarvan kunnen vandaag dus al behaald worden.

Red Giants heeft het dit seizoen zwaar. Niet alleen het tweede team, maar ook het vlaggenschip van de vereniging. Gezien de positie van Red Giants 1 (voorlaatste plaats in de tweede divisie B) wordt er met enige regelmaat een beroep gedaan op spelers van het tweede. Daardoor is die ploeg vaak niet compleet of moet zelfs afzeggen, zoals afgelopen weekend tegen Pluto, dat daarmee een 20-0 overwinning in de schoot geworpen kreeg. Ook blijken de verbindende factor tussen Red Giants 1 en 2 de lange tweelingbroers Van der Kamp te zijn. Doen ze mee, dan wordt er gewonnen, zijn ze afwezig, dan resulteert dat vaker in verlies. Twee spelers dus om tijdens de wedstrijd in de gaten te houden.

Voor eerdere ontmoetingen tussen Red Giants en Orca’s moeten we terug naar seizoen 2019-2020, het eerste jaar van ‘het nieuwe Heren 1’. Daar kenden de Urkers een stroeve start van het seizoen. Met een krappe selectie en Klaas Hakvoort als waarnemend coach werden de Urkers op een hoop gespeeld en verloren kansloos met 96-53. Thuis werd er echter een aantal zaken rechtgezet en revanche genomen op de afstraffing. Die wedstrijd werd met 67-55 gewonnen waardoor het onderlinge resultaat 1-1 is.

Red Giants staat op de zevende plaats met slechts 10 punten uit 12 wedstrijden. Aan Orca’s de taak om in Meppel twee punten op te halen en verder te bouwen richting het kampioenschap. De wedstrijd zal gespeeld worden in sporthal Ezinge en begint om 17.30 uur.