De ontmoeting in Amsterdam eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.
De ontmoeting in Amsterdam eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Urk gastheer van De Dijk

Sport SV Urk

De uitwedstrijd aan de boorden van Het IJ eindigde doelpuntloos. Twee keer een bal op de lat en verder kwam Urk niet in Amsterdam. Het had alles te maken met de speelwijze van De Dijk, dat Urk vroeg op de huid zat. Wil de ploeg van Gert Jan Karsten niet meer schade oplopen in de race om de titel, dan moeten de drie punten op Sportpark De Vormt blijven.

Zonder druk van binnenuit en zeker ook niet van de fans van De Dijk, komt de tegenstander naar Urk. Een tegenstander die het moet hebben van kleine overwinningen en weinig tegentreffers, zo staat De Dijk dit seizoen bekend. Het doelsaldo bewijst dat ook: 17-25 in twintig wedstrijden.

In de uitwedstrijd speelde de ploeg uit Amsterdam heel compact en met heel veel inzet. Dat was ook de opdracht die trainer André Teuling aan zijn spelers had meegegeven. In de daaropvolgende wedstrijden werden andere tegenstanders op dezelfde wijze bestreden. Met wisselend succes overigens.

Vanmiddag zal het niet anders zijn. Het grote hoofdveld van SV Urk kan in het voordeel werken. De ploeg van Gert Jan Karsten heeft bewezen over een uitstekende conditie te beschikken. In een aantal wedstrijden werd duidelijk dat dit wapen op een te laat moment werd ingezet en dat kostte punten. De Dijk zal in theorie meer moeite hebben met de grootte van het speelveld en zal daarom opnieuw vanuit een compacte samenstelling de tegenstander bestrijden.

Wekelijks wordt pas laat gekeken naar de samenstelling van het Amsterdamse team. Spelers werken of studeren in de avonduren, maar toch is de basis over het algemeen niet aan sterke veranderingen onderhevig. Dat is bij Urk overigens ook het geval. De meeste spelers hebben een vaste plaats veroverd. Anderen moeten er alles aan doen om zich in het team te spelen.

De Dijk-trainer André Teuling heeft vandaag de beschikking over een complete selectie. Gert Jan Karsten mist nog steeds Marinus Snoek en Jan van Slooten. Hessel Snoek (ziek) en Johannes Schrijver (knie) zijn twijfelgevallen. De overige selectiespelers zijn in principe inzetbaar.

De KNVB heeft B.L.J.M.M. (Bernard) Elissen uit Udenhout de leiding van de ontmoeting in handen gegevens. De aftrap op sportpark De Vormt is om 15.00 uur.