Weten de Urker zaalvoetballers nog twee keer alles uit de kast te halen?!
Weten de Urker zaalvoetballers nog twee keer alles uit de kast te halen?!

Laatste uitwedstrijd zaalvoetballers

Sport

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof spelen vrijdagavond hun laatste uitwedstrijd van het seizoen. In Amsterdam wacht Os Lusitanos/Daily Paper.

Voor beide ploegen is er een geen tastbare prijs meer te winnen. Voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof is in theorie een top-vier klassering nog mogelijk, terwijl Lusitanos met een negende plek op de ranglijst nagenoeg zijn uitgespeeld. De Urkers bezetten een zevende plek met 25 punten uit 18 wedstrijden.

Het wordt voor de mannen van coach Andy de Jong nog een lastige klus om in de top-vier van de Eerste divisie A te eindigen. Op papier staan de ploegen rond ZVV Urk nog dicht bij elkaar. Zo staat nummer drie PKC’83 vier punten voor op de Urkers. Nummer vier Winsum heeft 28 punten en de nummers vijf en zes op de ranglijst, HZV/Het Vennewater en Zeemacht hebben 27 punten. Nummer acht FC Marlene heeft, net als ZVV Urk, 25 punten en kan dus nog over de Urkers heen gaan op de ranglijst. De spelers van ZVV Urk zullen alles in het werk stellen om dat te voorkomen in de resterende twee duels.


Als de Urker zaalvoetballers nog een paar plaatsen willen klimmen op de ranglijst, dan dient vanavond eerst gewonnen te worden van Os Lusitanos. Deze ploeg werd drie jaar geleden in Amsterdam nog verslagen na een spectaculaire pot zaalvoetbal. ZVV Urk/Bakkerij De Kof trok toen met 4-6 aan het langste eind.

De wedstrijd in Sporthal Aristos begint om 21.30 uur en is live te volgen via het Twitterkanaal @zvvurk.