Afbeelding

Laatste testcase voor Urk

Sport

Zowel in de Tweede als de Derde Divisie staat volgende week zaterdag de start van de competitie op het programma. Voor zowel Urk als tegenstander Rijnsburgse Boys is de oefenwedstrijd van vandaag (zaterdag) de laatste gelegenheid om te sleutelen aan het elftal en de speelwijze.

Rijnsburgse Boys komt sinds het seizoen 2017/18 uit in de Tweede Divisie en eindigde het afgelopen seizoen op een mooie vierde plaats op de ranglijst. De achterstand op kampioen Katwijk bedroeg wel zestien punten.  

De ploeg van trainer Henk Wisman heeft al zes oefenwedstrijden achter de rug in de voorbereiding, waarin zeer wisselende resultaten werden behaald. Zo werd de laatste wedstrijd tegen VVSB, net als Urk een derdedivisionist, met 4-0 verloren.

Voor de ploeg van trainer Gert Jan Karsten opnieuw een oefenduel tegen een tegenstander uit de Tweede Divisie. Vorige week zaterdag werd in Katwijk met 3-1 verloren van de regerend kampioen van de Tweede Divisie. De spelers van Urk mogen vandaag laten zien in hoeverre ze geleerd hebben van de tot dusverre gespeelde ontmoetingen in de voorbereiding.

De wedstrijd op sportpark De Vormt heeft een aanvangstijd van 15.00 uur.

!