Deze voorzet van Urker uitblinker Jan Ras levert helaas niets op.
Deze voorzet van Urker uitblinker Jan Ras levert helaas niets op. Foto: Het Urkerland

Urk onderuit tegen Volendam

Sport

De eerste 45 minuten van de wedstrijd tussen Volendam en Urk was er niets aan de hand. Volendam stond op een 1-0 voorsprong en er was sprake van een leuk duel tussen beide ploegen. Na afloop stond er een 4-1 eindstand op het scorebord en voelde Urk zich zwaar benadeeld door het arbitrale trio. Nadat Volendam tien minuten na rust op 2-0 kwam, kreeg doelman Strijker 2 keer geel, dus rood, en moest Urk met tien man verder. De Urkers streden voor wat ze waard waren, scoorden en ook de gelijkmaker hing in de lucht, toen een discutabele strafschop voor de thuisploeg de wedstrijd op slot gooide. Dat Volendam in de slotfase ook nog een vierde doelpunt scoorde, was alleen voor de statistieken.