Afbeelding

Twenty Six ontvangt Oranjebar 1 Mariahout

Sport

Na een weekje rust mogen de darters van Twenty Six het vanmiddag opnemen tegen Oranjebar 1 Mariahout. Het Urker team staat derde op de ranglijst, de bezoekers nemen de achtste plaats in.

Die achtste plaats op de ranglijst betekent aan het einde van het seizoen degradatie naar de Overgangsklasse. De bezoekers uit Noord-Brabant zullen er dan ook alles aan doen om de punten mee terug naar Mariahout te nemen. Na een slechte start van de competitie heeft Oranjebar zich de afgelopen vijf wedstrijden goed hersteld. Met drie overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag werden de nodige punten behaald en werd langzamerhand de weg omhoog weer ingeslagen. Twee weken geleden werd koploper Goudenregenbar met een 5-5 gelijkspel in bedwang gehouden. De Urkers zijn dan ook gewaarschuwd voor de dadendrang van de bezoekers.

De uitwedstrijd werd op de laatste zaterdag van november vorig jaar met ruime cijfers gewonnen door de Urker darters van Twenty Six. Na de Round Robinronde, de vier singlepartijen en de eerste koppelpartij stond er een 0-6 tussenstand op het scorebord en was de overwinning voor de Urkers al een feit. Uiteindelijk werd de eindstand 2-8 en beleefde het team van Twenty Six een fantastische seizoenstart. 

Ondanks de nederlaag van twee weken geleden tegen Bosgenoegen nemen de Urkers nog steeds de derde plaats op de ranglijst in. Om mee te blijven doen met de top drie is een overwinning nodig tegen Oranjebar.

De wedstrijd wordt gespeeld in het clubgebouw aan de Vormtweg en begint om 13.00 uur.