Dayseaday breidt dit jaar fors uit

Zakelijk
Visbedrijf Dayseaday breidt dit jaar fors uit. Rondom het toch al flinke bedrijfspand werd extra grond gekocht, waarop een groot vrieshuis zal verrijzen. Transportbedrijf Vebatrans dat nu nog op hetzelfde terrein gevestigd is, vertrekt naar De Meer.

Door de uitbreiding komen de vers- en diepvriesafdeling van het bedrijf verder los van elkaar te staan. De vershandel blijft werken vanuit de huidige locatie aan het Schulpengat. De diepvries wordt geconcentreerd in de nieuwbouw aan het Scheurrak.
Door de uitbreiding gaat Dayseaday er fors op vooruit in diepvriescapaciteit. Straks kan het bedrijf 6.000 pallets opslaan. Nu is dat nog 2.000 pallets en moet ook flink ruimte bij gehuurd worden. Bij de nieuwe vriescel komt ook een distributiegedeelte.
Extra ruimte is hard nodig volgens directeur Jelle van Veen, omdat veruit de meeste vis die verhandeld wordt, afkomstig is van import. ,,Dat moet dus allemaal opgeslagen worden.” Verder groeit het bedrijf nog steeds. Van Veen: ,,We zijn actief in veel landen en tegenwoordig vooral in Oost-Europa. Urk is de spil van al die activiteiten.”

Bonesca en Vebatrans

Dayseaday gaat ook nauw samenwerken met Bonesca. Dat bedrijf wordt voor vijftig procent overgenomen. Bertus Brouwer behoudt de andere vijftig procent. Teun van Leeuwen wordt directeur. Van Veen: ,,Bonesca blijft aan De Meer als zelfstandig bedrijf functioneren, maar wij gaan wel de import en opslag voor onze rekening nemen.”
Vebatrans, de huistransporteur van Dayseaday, verhuist ook naar De Meer. Daar zal naast het huidige pand nog een halve hectare worden ingericht voor stalling van het wagenpark van zo’n vijftien vrachtwagens.
Dayseaday biedt nu werk aan 75 fte. Door de uitbreiding verwacht Van Veen dat er maximaal vijf werknemers bij zullen komen.