Afbeelding

Politiek stelt vragen bij beleid camping

Politiek

Nadat de verontruste bewoners van Vakantiepark ‘t Urkerbos in actie kwamen, roert de politiek zich ook steeds nadrukkelijker in deze kwestie. De PVV stelt vragen aan het college.

De gemeente wil een einde maken aan de permanente bewoning van zo’n dertig chalets. Dat leidt tot onrust onder de bewoners, die in veel gevallen geen alternatief zien. De informatiebijeenkomst, afgelopen donderdag, werd druk bezocht. Volgens woordvoerder Jelle Loosman waren de antwoorden van de aanwezige ambtenaren onbevredigend: ,,Men had geen plan, geen voorbereiding, geen oplossingen, geen alternatieven.”

Op de avond waren ook vertegenwoordigers van de meeste partijen aanwezig. Hendrik Wakker (PVV) stelt nu vragen. Hij noemt de ‘plotselinge verandering in beleid’ in ‘deze tijd van woningnood onjuist en onverantwoord’. Hij wil van het college weten of ze ook vinden dat de aanpak anders had gemoeten. Daarbij stelt hij voor om ‘t Urkerbos de status woonpark te geven. In andere gemeenten is dit vanwege de woningnood normaal: ,,Waarom zouden we hierin als gemeente Urk een andere lijn trekken?”

Volgens Wakker is het gemeentelijk beleid op het gebied van wonen er juist de oorzaak van dat een deel van de bevolking gedwongen is om op de camping te wonen.