Afbeelding

Gemeenteraad van Urk is blij met geld voor scholing vissermannen

Politiek

Niet alleen is de gemeenteraad blij dat het college actief meedenkt met de visserman en 100.000 euro in een scholingsfonds wil storten, ook was ze verheugd dat er nog eens drie ton uit een provinciaal potje wordt bijgelegd. Dat bleek vorige week tijdens de raadsvergadering. Alleen Krachtig Urk had een bezwaar voorbereid, maar dat kwam uiteindelijk niet op tafel. 

De gemeenteraad stemde unaniem voor het besluit om de 100.000 euro beschikbaar te stellen voor het scholingsfonds primaire visserij. Auke Pasterkamp (CU): ,,Het is goed dat we doen wat we kunnen.’’ Jan Koffeman (HvU): ,,Het is een prachtig initiatief.’’ Wel zetten verschillende partijen vraagtekens bij dat de helft van het bedrag uit de reserve sociaal domein moet komen. 

Wethouder: ‘Geen zorgen’

Wethouder Nathanaël Middelkoop: ,,In het overleg met het regionaal Werkbedrijf kwam naar voren dat de regio nog eens drie ton investeert, om breed in te zetten. Wanneer de 100.000 euro niet volledig wordt gebruikt, vloeit het terug in de reserve. Om de zorgen te dempen: onze totale reserves zijn om en nabij de 25 miljoen, dus daarmee is de motie van Krachtig Urk niet nodig.’’ 

Dittie Hoekstra (Krachtig Urk) bleek voldoende gerustgesteld en bracht de voorbereide motie niet in stemming.