Afbeelding

Samenzang in tijdelijk openluchttheater

Religie

De Evangelisatiecommissie houdt zondagavond vanaf acht uur een uniek zangevenement op de haven. Dit vindt plaats in de openlucht, in het theater van Eiland in de verte, op het haventerrein.

Het motto van de avond is ‘Heiland dichtbij’. Voorzitter Jan de Boer: ,,Dat motto is natuurlijk een knipoog naar Eiland in de verte, het zangspektakel dat van woensdag tot en met zaterdag in het openluchttheater wordt opgevoerd. Dat is een verhaal over het wel en wee van de Urkers direct na de inpoldering, als een goede toekomst onzeker lijkt. We leven nu ook in een roerige tijd van crisis en oorlog. Heiland dichtbij gaat over ons en onze hoop en verwachting die we mogen stellen in onze Heiland. De toekomst in Hem is zeker. Daarvan mogen we zingen. Het liefst met zoveel mogelijk mensen.”

Medewerking wordt verleend door Christelijk Visserskoor Crescendo onder leiding van Louwe Kramer en Christelijk Mannenkoor Soli Deo Gloria onder leiding van Jaap Kramer. Hendrik van Veen bespeelt het orgel en Jaap Kramer neemt plaats achter de piano. Dominee Staat uit Andijk - op Urk geen onbekende - zal de verbindende woorden spreken. De kern van de avond is echter de massale samenzang. Het theater biedt plek aan meer dan 1.400 bezoekers.