Afbeelding

Komt allen tezamen, jubelend van vreugde!

Religie

Vanavond en tijdens eerste en tweede kerstdag zijn er verschillende speciale kerst(nacht)diensten op Urk. Een overzicht:

Kerstnachtdienst van Sing4Him
Ook dit jaar is er weer een speciale kinderkerstnachtdienst van Sing4Him. Deze vindt plaats om 19.00 uur in De Poort. Het thema is: God is de regisseur.

Kerstconcert in de Immanuëlkerk
Het Chr. Urker Visserskoor Crescendo verzorgt samen met kinderkoor Klein maar Dapper een kerstconcert in de Immanuëlkerk. De aanvang is 19.30 uur. Lourens Schaak neemt deze avond plaats achter het orgel en ds. W.A. Capellen verzorgt de meditatie.

De Blijde Stem geeft concert
Kinderkoor De Blijde Stem, onder leiding van Minne Veldman, geeft om 19.30 uur een kerstconcert in de Rehobothkerk. Er is een collecte voor de onkosten.

Kerstnachtdienst in Kerkje aan de Zee
Met medewerking van Mannenkoor ‘Op Urk’ is er om 19.30 uur een kerstnachtdienst in het Kerkje aan de Zee. De overdenking wordt verzorgd door Krijn de Jong.

Kerstnachtdienst in de Ichthuskerk
De Urker Mannenzangvereniging Onger Oens onder leiding van Jurie van den Berg houdt om 21.30 uur haar traditionele kerstnachtdienst in de Ichthuskerk. De organist is William Hoorn en het gesproken woord wordt verzorgd door ds. G. Bos.

Kerstnachtdienst met Soli Deo Gloria
In de Bethelkerk is er om 21.45 uur, met medewerking van Soli Deo Gloria, een kerstnachtdienst. Het thema is: licht in de nacht. Jongerenpastor Sjoerd Bakker verzorgt de meditatie en Minne Veldman is de organist.

Kerstnachtdienst in De Ark
Met medewerking van Urker Gemengd Koor Immanuël is er om 22.00 uur een kerstnachtdienst in De Ark. Het thema is: licht in de duisternis. Prop. H.J. van der Wal verzorgt het gesproken woord.

Het Westerdok geeft kerstconcert
Het Westerdok onder leiding van Jacob Bakker geeft een kerstconcert in het Kerkje aan de Zee. Het programma bestaat uit mooie traditionele kerstliederen en er is ook veel ruimte voor samenzang. Voorganger is de heer P. Bakker en de avond begint om 22.15 uur. De toegang is vrij, wel is er een collecte t.b.v. Dregteam SOAD.

Volkskerstzang in de Maranathakerk
De traditionele kerstzang vindt zondag 25 december om 20.30 uur plaats in de Maranathakerk. Medewerkers deze avond zijn Lourens Schaak op het orgel en het ensemble van Valerius onder leiding van Chris te Hennepe. De algehele leiding is in handen van ds. H. Polinder.

Liederen zingen in de Botterschuur
Op tweede kerstdag, maandag 26 december, is er vanaf 20.00 uur ‘kerstliederen zingen’ in de Botterschuur. Het initiatief komt van een groep vrienden, zangers en muzikanten die al een aantal jaar op deze avond samenkomen om te zingen. Iedereen is van harte welkom.