Urker schutters knallen raak in Genemuiden

Sport
Het was afgelopen zaterdag voor de 22e keer dat de schietverenigingen van Genemuiden en Urk elkaar troffen tijdens twee onderlinge wedstrijden. Elke klasse telde beide keren een gelijk aantal schutters voor de stand om de wisselbeker. In totaal deden er 65 schutters mee aan deze derby waarvan 40 uit Urk.Zaterdag was de return van de onderlinge wedstrijden in Genemuiden. Op Urk hadden de schutters van Het Vizier onlangs al een voorsprong van 143 punten genomen en ze hadden er dus alle vertrouwen in. Nadat enkele schutters van Het Vizier van de baan kwamen, begonnen ze toch wat zenuwachtig te worden, want de meesten hadden minder geschoten dan op Urk. In de H- klasse liep Genemuiden één punt in, in de A-klasse 6 punten en in de B-klasse 4 punten.
Nadat de resultaten van de schutters binnenkwamen en de punten opgeteld werden, viel het allemaal toch nog mee en pakten de schutters in de C- en D-klasse en bij het pistoolschieten punten terug. Het totaal van Het Vizier in Genemuiden kwam daarmee op 3236 punten, terwijl SV Genemuiden 3150 punten bij elkaar schoot, wat de Urkers een voorsprong van 86 punten gaf.
Het totaal van Genemuiden over beide wedstrijden was 6161 punten en daar zette Het Vizier 6390 punten tegenover. De derby werd door Het Vizier dan ook met 229 punten gewonnen.

Persoonlijke prijzen
In de stand voor de persoonlijke prijzen bij de senioren kwamen geen Urker schutters voor, maar op het onderdeel luchtpistool werd Anja Kapitein met 364 punten eerste en Jan de Boer derde. Hij schoot 342 punten bij elkaar.
Op het onderdeel luchtgeweer werden in de Hoofdklasse de Bertus van Flipschutters Jasper van der Wekken en Jan Dekker respectievelijk eerste met 375 punten en tweede met 368 punten.
Henk Post was in de A-klasse oppermachtig en werd met 363 punten eerste, vóór Hessel Ruiten die door een goede serie van 181 punten van de vierde naar de tweede plaats klom met een totaal van 347 punten. Bert van Veen werd met 347 punten derde.
In de B-klasse verdrong Erik Jansen Tjalling Hakvoort van de eerste plaats met een totaal van 338 punten. Tjalling zat daar met 337 punten vlak achter.
In de C-klasse was Bertus van Flipschutter Willem de Borst goed op dreef en werd met 324 punten tweede. Ook Riekelt Pasterkamp schoot prima, want hij kwam aan 301 punten en werd daarmee derde.
In de D-klasse was het Jelle Loosman die eerste werd met 327 punten, terwijl Karst Brands van Het Vizier derde werd met 307 punten. In de Nieuwelingen-klasse werd Meindert Ras van Het Vizier derde. Na afloop van de onderlinge strijd was ieder het er over eens: Het was weer een gezellige en sportieve wedstrijd.
Volgende week is er bij Het Vizier het Afdelingskampioenschap luchtgeweer. Deze wedstrijd wordt van woensdag 25 februari tot en met zaterdag 28 februari gehouden.