Vanavond opnieuw een topper voor de dames van Schol/Orca's.
Vanavond opnieuw een topper voor de dames van Schol/Orca's. Foto: Het Urkerland

Topper voor Schol/Orca’s Dames

Sport

Voor de dames van Schol/Orca’s staat er vanavond weer een heuse topper op het programma. Nummer twee Cangeroes uit Utrecht komt dan op bezoek op Urk.

Is er vanavond sprake van een voorproefje op de Final Four die aan het eind van het seizoen zal worden gespeeld? Dat zou zo maar het geval kunnen zijn. De nummer drie van de ranglijst, BV Groningen, speelt in eigen huis tegen koploper Uitsmijters, terwijl Orca’s, de huidige nummer vier, het opneemt tegen Cangeroes, dat de tweede plaats inneemt.

Krachtproef

Opnieuw een krachtproef voor het team van coaches Jenny van Slooten-de Boer en Janita de Boer. Na het ‘niemendalletje’ van afgelopen zaterdag tegen De Groene Uilen, wacht dit weekend weer een serieuze tegenstander. Cangeroes uit Utrecht staat op de tweede plaats in de eerste divisie met twintig punten uit twaalf wedstrijden. De ploeg uit de Domstad verloor deze competitie alleen van Uitsmijters en BC Apollo. Vorige week werd de uitwedstrijd tegen U.S. met 47-53 gewonnen, waar de Utrechters pas tegen het eind van het vierde kwart het uiteindelijke verschil wisten te maken. 

Ongeslagen

De Urker dames leden op 20 november van het vorig jaar de laatste nederlaag. In Almelo was Uitsmijters toen met 68-63 te sterk. Sindsdien heeft de ploeg zes wedstrijden op rij weten te winnen, waaronder de returnwedstrijd tegen Uitsmijters, waarin Orca’s op overtuigende wijze revanche nam voor de eerder geleden nederlaag. Door die overwinningen is Orca’s opgeklommen naar de vierde plek van de ranglijst; een positie die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de Final Four. Om daarin het recht op een thuiswedstrijd te verkrijgen is het zaak als eerste of als tweede te eindigen. Een vervolgstap in die richting kan vanavond worden gezet als er gewonnen wordt van Cangeroes. 

De wedstrijd begint zaterdag om 20.00 uur in sporthal de Vlechttuinen en staat onder leiding van de scheidsrechters J.van Solt en L.E. Visser-Holty.