Afbeelding

Schol/Orca’s Dames bij winst naar Final Four

Sport

Twee wedstrijden stonden er deze week op het programma voor de dames van Schol/Orca’s. Vanavond (donderdag) tegen Springfield en zaterdag tegen de Groene Uilen. Echter, door het afzeggen van de Groene Uilen gaat alleen de wedstrijd tegen de dames uit Berlicum door.

Het afzeggen van tegenstanders is de laatste tijd schering en inslag bij zowel de heren van Orca’s als bij Urker dames. Naast het negatieve sportieve aspect, hebben de afzeggingen tot gevolg dat een overwinning op Springfield vanavond genoeg is voor de dames van Orca’s om zich te plaatsen voor de Final Four. De doelstelling die aan het begin van het seizoen werd uitgesproken en waar keihard voor is gewerkt om dat te bereiken.

Voor tegenstander Springfield staat er weinig tot niets meer op het spel. De ploeg staat op de zevende plaats van de ranglijst en kan bij winst in de laatste drie wedstrijden hooguit nog een plaatsje klimmen. Het is dus nog maar de vraag of de dames uit Berlicum zich mentaal nog dermate kunnen opladen dat ze voor een verrassing kunnen zorgen in de vorm van een overwinning. 

De uitwedstrijd leverde twee punten op voor Springfield, behaald door een 71-65 overwinning op de dames van Orca’s. Aan de Urkers vanavond de taak die nederlaag recht te zetten. De ploeg van de coaches Jenny van Slooten-de Boer en Janita de Boer zal tot op het bot gemotiveerd zijn om de overwinning, en daarmee plaatsing voor de Final Four, te behalen.

Let op: de wedstrijd in sporthal Vlechttuinen begint op het ongewone tijdstip van 20.45 uur.