Afbeelding

ZVV Urk wil winnen van MSV Zeemacht

Sport

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof spelen vanavond een thuiswedstrijd. Tegenstander is de nummer drie van de ranglijst, MSV Zeemacht uit Den Helder.

Na de nederlaag op bezoek bij Futsal Winsum (3-1) willen de Urker zaalvoetballers zich voor eigen publiek revancheren. Het zal dan moeten afrekenen met MSV Zeemacht, een taaie opponent en al jaren een geduchte tegenstander voor Bakkerij De Kof. Tijdens het afgelopen seizoenen zijn er mooie en spannende wedstrijden gespeeld tegen de zaalvoetballers uit Den Helder. Helaas werd er nog nooit gewonnen van Zeemacht. De mannen van ZVV Urk zijn daardoor extra gebrand op een overwinning.

Na enkele jaren van zaalvoetbal in de eredivisie en de top van de eerste divisie, heeft Zeemacht sinds medio 2020 niet meer dezelfde resultaten geboekt als in de seizoenen daarvoor. Logisch, want de kern van de selectie begint aardig op leeftijd te geraken en ook het gemis van oud-clubtopscorer David Albert heeft Zeemacht geen goed gedaan. Het is dan ook niet vreemd dat de ploeg op dit moment op de derde plaats op de ranglijst staat, met elf punten achterstand op koploper Scagha’66.

Voorafgaand aan dit seizoen was het de wens bij ZVV Urk/Bakkerij De Kof om mee te strijden voor een plek in de top drie. Door de wisselende resultaten van de selectie van coaches Andy de Jong en Ed Abels, vinden de Urkers zichzelf terug op een vijfde plek. Een overwinning op Zeemacht biedt nog wel uitzicht op een hogere klassering, maar dan moet alles meezitten.

Dat de Urkers op eigen bodem tot net iets meer in staat zijn, is in het verleden wel gebleken. Met behulp van het eigen thuispubliek komen er vaak krachten vrij die de ploeg tot grote hoogten weten te stuwen. Die krachten zijn nodig om vanavond voor het eerst een overwinning te boeken op Zeemacht.

De wedstrijd tegen MSV Zeemacht begint om 21.10 uur in sporthal De Schelp.