Aanvalsleider Jan Kramer neemt vanavond afscheid. (Archieffoto)
Aanvalsleider Jan Kramer neemt vanavond afscheid. (Archieffoto)

Laatste wedstrijd ZVV Urk/Bakkerij De Kof

Sport

Het seizoen zit er bijna op. Vanavond speelt ZVV Urk/Bakkerij De Kof haar laatste wedstrijd van het seizoen. In Sporthal De Schelp is HZV/Het Vennewater de tegenstander.

Het is ongemeen spannend in de top van de Eerste divisie A. Koploper VNS United kan thuis voor eigen publiek kampioen worden tegen PKC’83. Op twee punten achterstand volgt Scagha’66 dat op bezoek gaat bij FC Marlene. Nummer drie PKC’83 kan niet meer zakken of stijgen op de ranglijst, maar speelt dus nog wel een grote rol in de strijd om het kampioenschap.
In de subtop is nog van alles mogelijk. Liefst vier teams komen nog in aanmerking voor de vierde plek, waarbij doelsaldo een rol kan spelen. ZVV Urk/Bakkerij De Kof treft Het Vennewater, Winsum speelt tegen OS/Lusitanos en Zeemacht speelt thuis tegen IFC Zwolle. Het beloftenteam van FC Marlene mag aan de bak tegen het sterke Scagha’66.
Een slotdag om van te smullen dus, waarbij een vierde plek nog mogelijk is voor ZVV Urk/Bakkerij De Kof, maar bij een nederlaag ook een achtste plek. Is het seizoen geslaagd bij een vierde plaats en mislukt bij een achtste plaats? Met negen overwinningen, slechts één gelijkspel en negen nederlagen is het seizoen niet meteen geslaagd, al helemaal niet als men bedenkt dat de afgelopen twee corona-seizoenen werd gestreden om de bovenste plek in de Eerste divisie A, en misschien wel vooraf aan dit seizoen stiekem werd gedacht aan een plek in de top drie. Maar met enkele persoonlijke en sportieve tegenslagen die de spelers het afgelopen seizoen voor de kiezen hebben gehad, was dit niet het meest gelukkige seizoen voor de Urkers. Het behalen van de vierde plek zou daarom zeker een mentale opsteker zijn.

Afscheid

Vanavond wordt er ook afscheid genomen van Jan Kramer, die zijn laatste wedstrijd in het shirt van ZVV Urk/Bakkerij De Kof zal spelen. De geroutineerde aanvalsleider zal na vele jaren in het eerste team zijn zaalvoetbalschoenen aan de wilgen hangen. De wedstrijd in Sporthal De Schelp tegen HZV/Het Vennewater begint om 20.30 uur en is live te volgen via het twitterkanaal @zvvurk.