Belangrijke info Urk-Katwijk voor supporters

Sport

Om alles voor, tijdens en na de wedstrijd tegen Katwijk zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn er in overleg tussen de gemeente Urk, SV Urk en VV Katwijk een aantal maatregelen getroffen.

De Vormtweg is donderdag vanaf 18.00 uur tot 00.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Ook de toegang tot de Vormtweg via de Westermeerweg wordt afgesloten ter hoogte van het Steenbankpad. De Vormtweg blijft beschikbaar voor bestemmingsverkeer. Wel wordt er gebruikgemaakt van eenrichtingsverkeer. Toegang tot de Vormtweg kan enkel via de rotonde met de Staartweg. Supporters worden verzocht zoveel mogelijk met de (brom)fiets te komen. Het eenrichtingsverkeer is niet van toepassing op het fietspad.

Pendelbussen

Omdat het voor supporters van SV Urk niet toegestaan is om met de eigen auto naar sportpark De Vormt af te reizen, zet SV Urk in samenwerking met Marion Reizen een drietal touringcars in om supporters van het parkeerterrein aan de haven via het gemeentehuis (opstapplaats) te vervoeren naar het sportpark. Ook vanaf het parkeerterrein bij winkelcentrum Urkerhard wordt een pendeldienst ingesteld. Supporters van buiten Urk kunnen eveneens gebruik maken van de pendelbussen.

Uitvak

SV Urk maakt een uitvak voor de bezoekers van VV Katwijk. Gezien vanaf de hoofdtribune is dit het gedeelte links van de cameratoren. De supporters uit Katwijk komen binnen via de ingang aan die zijde, waar ook een horecagedeelte zal worden opgebouwd, uitsluitend bestemd voor de gasten.

Veiligheidspersoneel

SV Urk en VV Katwijk zetten voldoende veiligheidspersoneel in, om ervoor te zorgen dat iedereen een veilig verblijf op het sportpark kan worden gegarandeerd. Verzocht wordt om deze mensen te respecteren en hun aanwijzingen op te volgen.

Fouillering

Zowel de supporters van SV Urk als de supporters van VV Katwijk dienen medewerking te verlenen aan een selectieve veiligheidsfouillering. Indien er geen medewerking wordt gegeven, kan de supporter de toegang tot sportpark De Vormt geweigerd worden.

Vuurwerk

Het is absoluut niet toegestaan om vuurwerk af te steken op en rond het hoofdveld.