Klaas Hakvoort, hier met een score in de thuiswedstrijd tegen U.S., is zaterdag geschorst.
Klaas Hakvoort, hier met een score in de thuiswedstrijd tegen U.S., is zaterdag geschorst. Foto: Het Urkerland

Orca’s wil goede reeks voortzetten tegen U.S.

Sport

Na overwinningen tegen BV Amsterdam en MBCA  Amstelveen moeten de mannen van Seacon/Orca’s vanmiddag de strijd aanbinden met het studententeam van U.S.

Het waren de studenten die op 18 november vorig jaar een einde wisten te maken aan de jarenlange ongeslagen thuisreeks van de Urker basketballers. De Amsterdamse ploeg won destijds met 58-63 van Seacon/Orca’s. De mannen van coach Jurie Bakker hebben zaterdagmiddag dus nog wat goed te maken.

Middenmoter

De gastheren van U.S. staan momenteel op de zesde plaats van de ranglijst in de Eerste Klasse A. Orca’s volgt de aankomende tegenstander op plek zeven. De thuisploeg heeft twintig punten verzameld, twee meer dan de Urkers. U.S. is een gevaarlijke ploeg die van iedereen kan winnen. De uitslagen van dit seizoen laten zien dat er weinig grote verschillen zijn als er wordt verloren, maar ook als de wedstrijden winnend worden afgesloten. Zowel verlies- als winstpartijen zijn vaak binnen de tienpuntengrens. Vanaf het begin van het seizoen is dit team dan ook een keurige middenmoter.

Positief resultaat

Coach Jurie Bakker kan beschikken over een fitte selectie en mist alleen de nog geschorste Klaas Hakvoort, die nog één wedstrijd zal moeten toekijken. ,,Als we net zoveel karakter en werklust laten zien als de afgelopen wedstrijd tegen BV Amsterdam, dan moeten we hier ook een positief resultaat kunnen halen”, aldus coach Bakker, die de laatste fase van de competitie positief inziet. ,,De komende vier wedstrijden spelen we de de nummers drie, vier, vijf en zes van de ranglijst. De nummer drie staat momenteel op twintig punten, terwijl wij op de zevende plek staan met achttien punten. De doelstelling die wij aan het begin van dit seizoen hebben uitgesproken, eindigen op plek drie tot en met vijf, is dus nog meer dan haalbaar.”

De wedstrijd tegen U.S. in de Amstelcampushal begint om 13.00 uur.