Onder ijzige omstandigheden verloor Urk de uitwedstrijd tegen SteDoCo met 3-1.
Onder ijzige omstandigheden verloor Urk de uitwedstrijd tegen SteDoCo met 3-1. Foto: Het Urkerland

Urk wil seizoen in stijl afsluiten

Sport

Na de overwinning vorige week zaterdag op Hoek kan Urk de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen SteDoCo zonder enige druk afwerken. Nu handhaving in de Derde Divisie een feit is, kan de ploeg van trainer Hennie Spijkerman vrijuit voetballen.

De laatste competitiewedstrijd wordt echter wel degelijk serieus genomen door de spelers van Urk. Het goede gevoel van de afgelopen weken moet een passend slot krijgen tegen SteDoCo. Het seizoen 2022-2023 in stijl afsluiten is de opdracht voor vanmiddag. Het trouwe publiek, dat tijdens alle wedstrijden, zowel thuis als uit, in groten getale aanwezig was, bedanken voor hun support. Dat kan eigenlijk maar op één manier: door een overwinning.

Achterdeurtje

Een gemakkelijke opgave zal dat echter niet worden, omdat tegenstander SteDoCo nog een kleine kans heeft om via een achterdeurtje de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie te bereiken. De ploeg uit Hoornaar zag de kans daarop vorige week flink slinken door een 0-2 thuisnederlaag tegen Staphorst. De bezoekers moeten nu hopen op een nederlaag van Sparta Nijkerk, een overwinning van GVVV en dan zelf in ieder geval gelijkspelen tegen Urk.

Trots

Trainer Spijkerman kan vanmiddag om kwart over vier met een trots gevoel een punt zetten achter het interim-trainerschap van Urk. De opdracht om Urk te behouden voor de Derde Divisie werd vorige week tegen Hoek positief afgerond. In de negen wedstrijden tot nu toe onder leiding van de Zwolse oefenmeester werden veertien punten behaald. Ondanks de meer verdedigende accenten die na zijn aantreden werden toegepast, van gemiddeld 2,3 naar 1,7 tegendoelpunt per wedstrijd, is dat niet ten koste gegaan van de aanvallende prestaties van het elftal.  Integendeel, Urk wist het gemiddelde aantal gescoorde doelpunten op te vijzelen van 1,6 naar 1,9 per wedstrijd.

Spanning

De strijd om het kampioenschap van de Derde Divisie werd vorige week beslist in het voordeel van ACV. De ploeg uit Assen wist in Harderwijk met 1-4 te winnen van VVOG en kon door het verlies van GVVV tegen Rijnvogels de kampioensvlag hijsen. ASWH degradeerde door een 0-3 nederlaag tegen DOVO officieus naar de Vierde Divisie, de tweede opeenvolgende degradatie voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht. Voor de overgebleven degradatieplaats en de twee PD-plekken komen nog vier ploegen in aanmerking. De beste papieren om de dans te ontspringen heeft Volendam. Een overwinning op Sportlust’46 volstaat om ook volgend seizoen in de Derde Divisie uit te komen. Ter Leede, Excelsior’31 en VVOG moeten hun uitwedstrijd winnen om kans te houden op een ontsnapping. Het kan er zelfs op uitdraaien dat het doelsaldo een beslissende rol gaat spelen over wel of niet direct degraderen. Aan spanning zal het zeker niet ontbreken vandaag.

Wedstrijdinfo:

Scheidsrechter: J.C.Jensch

Assistent-scheidsrechters: 

R.S.D.J. Hindriks en R. Broekman

Aanvang: 14.30 uur

Programma Derde Divisie

14.30 uur:

Urk - SteDoCo

DVS’33 - Hoek

Rijnvogels - Excelsior’31

Barendrecht - GVVV

DOVO - Ter Leede

Staphorst - Sparta Nijkerk

Volendam - Sportlust’46

ACV - ASWH

Harkemase Boys - VVOG