Lucas Schraal schiet Urk na een half uur spelen heel verrassend op voorsprong.
Lucas Schraal schiet Urk na een half uur spelen heel verrassend op voorsprong. Foto: Het Urkerland

Urk verrast Sparta Nijkerk

Sport

Urk heeft de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk verrassend met 1-2 gewonnen. Grote man aan Urker kant was Lucas Schraal, die beide doelpunten voor zijn rekening nam.

De thuisploeg was gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Goed en gemakkelijk combinerend werd het doel van Urk gezocht. Dat resulteerde na een klein kwartier in een uitgelezen kans voor Mark van der Weijden. De spits van Sparta Nijkerk zag zijn strafschop echter gestopt door Richard Strijker. Na een half uur spelen kwam Urk op voorsprong, toen de doelman van de gastheren zich verkeek op een schot van Lucas Schraal, dat via zijn handen in het doel belandde. Op slag van rust kwam Sparta Nijkerk op gelijke hoogte toen de bal uit een corner hard achter Strijker werd gekopt.

Na rust kwam Auke Kaptijn in de ploeg voor de geblesseerde Richard Strijker. Toen na een uur spelen een verdediger van de thuisclub rood kreeg, leek Urk op rozen te zitten. De mannen van trainer Eric Speelziek schakelden echter een tandje bij en wisten Urk flink onder druk te zetten. Tot echte grote kansen kwam de thuisploeg echter niet. Vlak voor tijd voerde Urk een perfecte counter door, met als eindstation Lucas Schraal. De snelle buitenspeler schoot de bal onder de doelman door in het Nijkerker doel. Na vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Kieft voor het einde en kon Urk een prachtige driepunter bijschrijven.

Wedstrijdinfo:

Scheidsrechter: W.M. Kieft

Toeschouwers: 1.000

Scoreverloop: 33. Lucas Schraal 0-1, 45. Kiyjano Hugo 1-1, 89. Lucas Schraal 1-2

Gele kaart: 66. Bennie Dunnink, 87. Iede den Dulk (Urk) 75. Roy Bakkenes, 87. Mathijs Jan Swaneveld (Sparta Nijkerk)

Rode kaart: 59. Kiyano Hugo (Sparta Nijkerk)

Opstelling Urk: Richard Strijker (46. Auke Kaptijn), Iede den Dulk, Lubbert Post, Jan Ras, Lucas Schraal, Iede Nentjes, Pieter Brands, Bennie Dunnink (78. Klaas Kramer), Lucas Tol (84. Tim Ras), Johannes Schrijver, Riekelt Nentjes