Feestelijke thuiswedstrijd voor Oveon/Orca’s

Sport

Na het behalen van het kampioenschap in de Eerste Divisie, moeten de dames van Oveon/Orca’s nog drie wedstrijden spelen richting het einde van het seizoen. Vanavond komt de nummer vier van de ranglijst, Biks Shot uit Hilvarenbeek, op bezoek.

Vorige week werd na de winst op River Trotters al een mooi feest gevierd, maar bronnen binnen basketbalvereniging Orca’s hebben al laten doorschemeren dat ook vanavond nog uitgebreid stil gestaan wordt bij het behaalde kampioenschap van de Eerste Divisie.

Na het behalen van de vooraf gestelde doelstellingen, hebben coach Erik Raterink en speelster Marlies Hoorn-Verhoeff deze week in de podcast van Het Urkerland aangegeven dat ze ook ongeslagen willen blijven. Om dat te bereiken moeten er dus nog drie wedstrijden in winst worden omgezet. Het eerste slachtoffer moet dan het bezoekende Biks Shot uit Hilvarenbeek zijn.

De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd door de Urkers met 40-70 gewonnen. Een overwinning na een duel dat al om 11.00 uur ‘s ochtends op het programma stond, zodat de Urker speelsters heel vroeg uit de veren moesten die zaterdag.

Wie vanavond het kampioensfeest nog eens dunnetjes over wil doen, maar ook de wedstrijd van dichtbij willen bekijken, moet om 20.30 uur aanwezig zijn in sporthal De Vlechttuinen.