Darters Twenty Six verdedigen koppositie

Sport

Voor de Urker darters van Twenty Six en Visco staat vanmiddag een thuiswedstrijd op het programma. De mannen van Twenty Six ontvangen SLT Tasmania Groningen, terwijl Visco het opneemt tegen SLT de Planeet.

Captain Dirk Schenk en zijn team van Twenty Six verdedigen de koppositie van de Overgangsklasse A. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden als de nummer vier Tasmania Groningen op bezoek komt in de Urker Dartarena. De uitwedstrijd in het Hoge Noorden werd door de Urker darters met 4-6 gewonnen, maar de bezoekers speelden een paar weken geleden nog met 5-5 gelijk tegen de toenmalige koploper Die Gaststube uit Joure. Willen de Urkers aanspraak blijven maken op de titel, dan is een overwinning de enige optie. In dat geval zal de volgende wedstrijd in Joure tegen de nummer twee Die Gaststube waarschijnlijk beslissend zijn in de strijd om de titel en promotie naar de Hoofdklasse.

Welkom

Voor de mannen van Visco staan er andere belangen op het spel. Om uit de gevarenzone te blijven zou een overwinning op het bezoekende SLT de Planeet van harte welkom zijn. Daardoor zou het team van captain Meindert de Boer ver verwijderd blijven van de plaatsen die kunnen leiden tot degradatie. De uitwedstrijd tegen de gasten uit Overijsselse De Krim werd nipt met 6-4 verloren door Visco, zodat er voldoende kansen liggen om de thuiswedstrijd in winst om te zetten.

Beide dartwedstrijden beginnen om 13.00 uur in de Dartarena aan de Staartweg 24c. Supporters zijn van harte welkom om de Urker darters aan te moedigen.