Seacon/Orca’s tegen hekkensluiter BC Apollo

Sport

Nog drie wedstrijden en dan zit het seizoen voor de mannen van Seacon/Orca’s er al weer op. Vanavond speelt het team van coach Langman in Amsterdam tegen hekkensluiter BC Apollo.

De eerdere ontmoeting met de rode lantaarndrager, in de eigen sporthal De Vlechttuinen, leverde een ruime 95-47 overwinning op voor Seacon/Orca’s. Toch was het toen wel even spannend omdat coach Arjan Langman slechts de beschikking over zeven van de twaalf spelers had. Uiteindelijk haalden de Urkers met 95 punten het hoogste aantal punten tot nog toe. Alleen de Hoppers deden het beter tegen Apollo dit seizoen (54-105 en 107-47 winst). 

Toch is Apollo geen ploeg om lacherig over te doen. Ze blijven er voor gaan, ook als het eigenlijk al gespeeld is. Ze geven geen cadeautjes en het vorige seizoen toonde dat overschatten ook afgestraft kan worden. In het seizoen 2022-2023 verloor Orca’s met 51-45 na een bijzondere slechte wedstrijd.

Scherp

Coach Langman kan vanavond beschikken over de volledige selectie: ,,Net als vorige week (82-58 winst op BV Amsterdam) hebben we weer een brede bank en kunnen we onbeperkt doorwisselen om de tegenstander ook conditioneel te kunnen verslaan.” Of de 100-puntengrens gehaald gaat worden wil Langman niet zeggen: ,,We hebben vaker spannende uitspraken gedaan en daar werden we dan zelf hard op teruggepakt. Het belangrijkste is dat we allemaal scherp zijn en met de twee wedstrijdpunten op zak weer terug naar Urk gaan. Of dat met 10 punten verschil of misschien wel 50 is, mag geen rol spelen.”

De wedstrijd in de Apollohal gaat om 20.00 uur van start.