Stijlvolle poging van Pieter Brands die echter geen doelpunt zal opleveren.
Stijlvolle poging van Pieter Brands die echter geen doelpunt zal opleveren. Het Urkerland

Gelukkige overwinning voor slecht spelend Urk

Sport

Slecht spelen en toch winnen. Urk ‘presteerde’ het in de uitwedstrijd in Utrecht tegen het tegen degradatie vechtende Kampong. Geen enkel moment liet de ploeg van trainer Wesselink zien waar toe het in staat kan zijn. 

Twee momenten van balverlies bij de thuisclub zorgden dat Urk in de eerste 45 minuten op voorsprong kwam door Jan Ras en Lucas Tol. In de tweede helft zetten de gastheren een tandje bij in een poging alsnog een punt of zelfs meerdere punten aan het totaal toe te voegen. Verder dan een doelpunt na een klein uur spelen kwam de thuisploeg echter niet, ondanks dat het meerdere mogelijkheden op meer kreeg. 

Een uiterst gelukkige overwinning voor Urk, dat met de drie punten op zak de thuisreis kon aanvangen en nog een paar punten nodig is om handhaving te realiseren. 

Scheidsrechter: F. Berg

Toeschouwers: 200

Scoreverloop: 27. Jan Ras 0-1, 33. Lucas Tol 0-2, 58. Jort de Zeeuw 1-2

Gele kaart: 33. Nies van Raalten, 40. Thomas Bruijnzeels, 61. Otto van der Loo (Kampong)

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes (70. Tim Ras), Bennie Dunnink, Iede den Dulk, Lubbert Post, Johannes Schrijver, Jan Ras, Riekelt Nentjes, Jarno van Essen (70. Lucas Nagel), Pieter Brands (86. Maarten Verbaan), Lucas Tol