Jarno van Essen neemt het doel van Hoogeveen onder vuur.
Jarno van Essen neemt het doel van Hoogeveen onder vuur. Het Urkerland

Klinkende overwinning op Hoogeveen voor volwassen spelend Urk

Sport

Een volwassen spelend Urk heeft het bezoekende Hoogeveen met 4-1 verslagen. Het elftal van trainer Peter Wesselink kan door deze overwinning meer afstand nemen van de onderste plaatsen en zelfs oprukken naar het linkerrijtje van de ranglijst van de Derde Divisie.

Twee keer heeft Urk het wat moeilijk gehad met tegenstander Hoogeveen. In de beginfase van de wedstrijd en na de aansluitingstreffer van de gasten, de overige tijd waren de Urkers heer en meester. Door twee doelpunten van Jarno van Essen kwam Urk op een 2-0 voorsprong. Een ongelukkig eigen doelpunt van Iede Nentjes gaf de gasten weer wat hoop, maar die werd door Lucas Schraal en Johannes Schrijver vakkundig aan flarden geschoten. De overwinning zorgde er voor, dat de thuisploeg zo goed als zeker is van een hernieuwd seizoen in de Derde Divisie. 

Scheidsrechter: J.G. Ordelmans

Toeschouwers: 1.000

Scoreverloop: 6. Jarno van Essen 1-0, 49. Jarno van Essen 2-0, 60. Iede Nentjes (e.d.) 2-1, 71. Lucas Schraal 3-1, 79. Johannes Schrijver 4-1

Gele kaart: 61. Noah Schuurman (Hoogeveen)

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes (82. Tim Ras), Bennie Dunnink (82. Kelt Jager), Iede den Dulk, Lubbert Post (46. Riekelt Jan Brands), Johannes Schrijver, Jan Ras, Riekelt Nentjes, Lucas Schraal, Jarno van Essen (67. Pieter Brands), Lucas Tol (78. Lucas Nagel)