Urk heeft iets recht te zetten tegen Harkemase Boys

Sport Urk 1 (2023-2024)

De zaterdagmiddag van 4 november 2023 werd er een om heel snel te vergeten. Urk ging in de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys met 0-6 hard onderuit. Het elftal van trainer Peter Wesselink krijgt vanmiddag de kans om dat op sportpark De Bosk in Harkema recht te zetten, om zich te revancheren voor die grote nederlaag op eigen veld.

Winnen in Harkema zal zeker geen eenvoudige opgave worden voor de Urkers. De laatste vijf competitiewedstrijden in Friesland tegen de Harekieten werden allemaal verloren. De laatste overwinning van Urk op sportpark de Bosk dateert van 17 september 2005 toen er met 0-4 werd gewonnen.

Na een flitsende start van het seizoen en het behalen van de eerste periodetitel, is het elftal van trainer Marcel Post langzaam maar zeker gezakt op de ranglijst. Op dit moment staat de ploeg op de vijfde plaats met 45 punten uit 27 wedstrijden en kunnen de Friezen zich rustig voorbereiden op de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie.

Definitief veilig

Urk staat slechts vijf punten achter op de gastheren. Een overwinning zou die achterstand nog een stukje kleiner maken. Daarnaast hebben de Urkers, ondanks de plaats in het ‘linkerrijtje’, nog wel een paar punten nodig om zich definitief veilig te weten in de Derde Divisie.

De selectie van Urk is weer bijna compleet. Alleen Klaas Romkes is vanwege zijn blessure waarschijnlijk nog niet aanwezig. Een luxeprobleem voor trainer Peter Wesselink, die samen met zijn staf keuzes zal moeten maken.

Wedstrijdinfo

Scheidsrechter: T.R. Winkel

Ass.scheidsrechters: R. Zandstra en K. El Hajjaji

Aanvang: 14.30 uur

Locatie: Sportpark De Bosk, De Bosk 20, Harkema