Lastige uitwedstrijd voor zaalvoetballers ZVV Urk/Bakkerij De Kof

Sport

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof staan vanavond de lastige uitwedstrijd tegen MSV Zeemacht te wachten. In Den Helder moet de selectie van coach Herman Spel proberen een resultaat te halen.


De Urkers wisten nog nooit te winnen in Den Helder. Al jaren is Zeemacht voor De Kof in Den Helder een niet te nemen horde. Waar het in de thuiswedstrijd(en) al wel lukte, werd er uit nog nimmer gewonnen van deze tegenstander.

Eind oktober bungelde Zeemacht nog onderaan de ranglijst, maar de zaalvoetballers uit Den Helder wisten zich te herpakken en maar liefst negen overwinningen op rij te boeken. Hierbij werden ook White Stones, Texel en PKC’83 verslagen. Het Vennewater wist uiteindelijk de winnende reeks te doorbreken. De afgelopen wedstrijd wist Zeemacht ook niet in winst om te zetten, want Zwaag was op 15 maart met maar liefst 7-3 te sterk.

Na de overwinning op Drs Vijfje (4-1) hebben de Urkers afstand genomen van de onderste regionen. Daar strijden Futsal Winsum en Drs Vijfje, die beide op een PD-plaats staan, voor hun laatste kansen. Met een voorsprong van respectievelijk zeven en acht punten op die achtervolgers, heeft Bakkerij de Kof met nog vijf wedstrijden te gaan, voldoende aan enkele punten om zich rechtstreeks te handhaven in de eerste Divisie.

Weet ZVV Urk/Bakkerij De Kof in de lastige uitwedstrijd tegen Zeemacht te stunten en drie belangrijke punten mee te nemen richting Urk?

De wedstrijd in Sporthal De Brug begint om 20:30 en is live te volgen via X @zvvurk.