Spannende ontmoeting voor Seacon/Orca’s met koploper Flashing Heiloo

Sport

Tijdens de voorlaatste wedstrijd van het seizoen mogen de heren van Seacon/Orca’s een uitwedstrijd spelen tegen koploper Fashing Heiloo. De gastheren uit Noord-Holland strijden met twee andere ploegen om het kampioenschap in de Derde Divisie.

Voor het team van coach Arjan Langman staat er niets meer op het spel. Seacon/Orca’s staat op de vijfde plaats van de ranglijst en kan, afhankelijk van de laatste twee resultaten, nog iets stijgen of dalen. Toch willen de Urkers de competitie met een goed gevoel afsluiten en de nog resterende wedstrijden met een overwinning afsluiten.

De gastheren wisten de wedstrijd op Urk in de laatste minuut in winst om te zetten (73-76). Een onnodige nederlaag voor de Urkers, die dat graag recht willen zetten. Een kampioenschap gunnen aan Flashing Heiloo zit er sowieso niet in, er is nog een vervelende historie met deze ploeg. Vorig seizoen werd er in de uitwedstrijd met grote cijfers verloren (91-62) waarbij het nodige fysieke geweld niet ontbrak en Klaas Hakvoort zelfs werd bestraft met een diskwalificerende fout. Seacon/Orca’s neemt dat ook mee in de poging op een sportieve revanche.

Voor Heiloo staat er wel druk op de wedstrijd tegen Orca’s. De Urkers zijn de laatste echt lastige horde, omdat voor Heiloo daarna nog twee wedstrijden op het programma staan tegen het laaggeplaatste BC Apollo en BV Hoofddorp. Averij tegen Orca’s oplopen zou fataal kunnen zijn, want achtervolgers MBCA en de Hoppers staan op slechts twee punten van Heiloo.

,,Reden genoeg om de mannen op scherp te krijgen”, zegt coach Arjan Langman. ,,We hebben goed kunnen trainen en voorbereiden en geven geen cadeautjes weg. Zelfs niet in dit stadium van de competitie.” Langman wil ‘gewoon’ twee punten ophalen en zal het beste in zijn ploeg naar boven halen. Of dat met de volledige ploeg gaat lukken is de vraag. ,,Maar dat mag niet uitmaken, zelfs met vijf gemotiveerde spelers kan een wedstrijd gewonnen worden”, besluit Langman.

De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Het Vennewater in Heiloo en begint om 17.00 uur.