Schot van Lucas Schraal levert voor Urk niets op.
Schot van Lucas Schraal levert voor Urk niets op. Het Urkerland

DVS’33 veel te sterk voor een matig Urk

Sport Urk 1 (2023-2024)

Een kwartier lang heeft Urk meer dan tegengas weten te geven aan DVS’33. Het leverde een 1-0 voorsprong op door een doelpunt van Lucas Schraal. Daarna liet de ploeg van trainer Wesselink het volledig afweten en boekten de gasten uit Ermelo een eenvoudige 1-3 overwinning.

De thuisclub begon sterk aan het duel met DVS’33, maar na de vroege voorsprong was het over en uit voor de Urkers. DVS’33 was heer en meester en wist het overwicht al in de eerste helft met drie doelpunten tot uitdrukking te brengen. De gasten uit Ermelo waren sterker in de duels en lieten de bal heel gemakkelijk rond gaan. In de tweede helft lieten de bezoekers het initiatief aan Urk, maar die wisten zich daar geen raad mee. Bijna obligaat werd de bal rondgespeeld en behoudens een bal op de paal van Iede Nentjes waren de Urkers krachteloos. Het was aan de nonchalance van DVS’33 te danken, dat het geen grotere nederlaag werd voor Urk.

Wedstrijdinfo

Scheidsrechter: R.A.H.J. Souwen

Toeschouwers: 1.000

Scoreverloop: 9. Lucas Schraal 1-0, 16. Adriaan Kruisheer 1-1, 19. Nicky van Hilten 1-2, 38. Nicky van Hilten 1-3

Gele kaart: 78. Iede den Dulk, 93. Riekelt jan Brands (Urk), 93. Sammy Ian Crowther (DVS’33)

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Bennie Dunnink (23. Klaas Kramer (78. Lubbert Post), Iede den Dulk, Riekelt Jan Brands, Johannes Schrijver, Lucas Nagel (61. Pieter Brands), Riekelt Nentjes, Lucas Schraal, Jarno van Essen (61. Klaas Romkes), Lucas Tol (78. Tim Ras)