De winnaars van vorig jaar, vader en zoon Van Urk, in actie.
De winnaars van vorig jaar, vader en zoon Van Urk, in actie.

Golfseizoen opent met kleine Urk Cup

Sport

Komende zaterdag is er voor de Urker golfers een eerste confrontatie op de homecourse in Emmeloord. Op het programma staat de kleine Urk Cup, waarmee het seizoen geopend wordt.

Het is een treffen tussen teams van twee golfers op de Par-3 baan van de Emmeloorder golfclub. Waar de grote baan afstanden kent van 450 meter per hole, is de langste afstand van afslag tot hole op de kleine baan ‘slechts’ 122 meter. 

Het komt dus aan op precisie, niet op de afstand. Dat betekent dat sommige far-hitters het een stuk moeilijker krijgen en dat levert bij deze kleine Urk Cup vaak verrassende winnaars op. Vorig jaar waren het Dirk en Joas van Urk die uiteindelijk de finale wisten te winnen. Het koppel vader & zoon wist in de finale te winnen van Hendrik Jan Brands en Johannes van de Wereld.

De wedstrijd start zaterdag om 10.00 uur en voor de lunch worden de eerste rondes afgewerkt, na de lunch volgen de finalerondes.

In totaal nemen zaterdag 28 golfers uit Urk deel aan dit eerste toernooi van de Urk Cup-organisatie. In september volgt dan de grote Urk Cup, een happening op de par-72 baan van Emmeloord.