Johan Loosman maakt het de doelman van VIOS'79 moeilijk tijdens de wedstrijd op Urk.
Johan Loosman maakt het de doelman van VIOS'79 moeilijk tijdens de wedstrijd op Urk. Het Urkerland

De Kof naar concurrent VIOS’79

Sport

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof gaan vrijdag op bezoek bij VIOS’79 uit Warmenhuizen. Een belangrijke wedstrijd voor de Urkers in de strijd om lijfsbehoud.

Het is De Kof afgelopen vrijdag niet gelukt om in eigen huis te stunten tegen koploper White Stones. Ondanks een redelijk begin, moesten de Urkers zich met 3-7 gewonnen geven. 

Vrijdag krijgt de selectie van coach Herman Spel in Noord-Holland een herkansing tegen VIOS’79. De gastheren staan één plek boven de Urkers en hebben zeven punten voorsprong op Bakkerij de Kof. Het lijkt met nog drie wedstrijden te gaan een zware opgave te worden om nog een plek te stijgen op de ranglijst, maar het is geen onmogelijke opgave.

Prioriteit

De grootste prioriteit voor de Urker zaalvoetballers is echter om deze week of anders de volgende wedstrijd tegen Emmeloord ervoor te zorgen dat rechtstreekse handhaving wordt bewerkstelligd. Het verschil met de grootste concurrenten Drs Vijfje en Futsal Winsum bedraagt respectievelijk slechts vier en zes punten. De mannen van ZVV Urk/Bakkerij De Kof spelen na de ontmoeting met VIOS’79 nog een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Futsal Emmeloord en sluiten de competitie af met een uitwedstrijd tegen Futsal Winsum. De Urkers hebben alles dus nog in eigen hand en kunnen het zichzelf een stuk makkelijker maken door vrijdagavond met een overwinning op VIOS’79 de terugreis te maken naar Urk. 

De wedstrijd in sporthal De Doorbraak in Warmenhuizen begint om 20.20 uur en is live te volgen via X @zvvurk.