Joas van Urk in actie op de green van hole 3, onder het toeziend oog van vader en duopartner Dirk van Urk.
Joas van Urk in actie op de green van hole 3, onder het toeziend oog van vader en duopartner Dirk van Urk.

‘Kleine’ Urk Cup: vader en zoon Van Urk doen het weer!

Sport

Het werd zaterdag een spannende ontknoping van de ‘kleine’ Urk Cup, maar opnieuw waren het vader Dirk en zoon Joas (9) van Urk die de eerste prijs pakten. Verliezende finalisten waren Jannie en Fokke Hoekstra, die ook een uitstekend toernooi speelden.

Bijna dertig golfers stonden zaterdag op de fraaie golfbaan van Emmeloord, waar harde wind en striemende regen een belangrijke factor speelden. De poulewedstrijden werden in de ochtend afgewerkt en voor de finalerondes in de middag plaatsten zich acht golfers.

Dirk en Joas van Urk moesten in de halve finale de strijd aanbinden met het duo Albert Brouwer en Geert Weerstand. Het werd spannend tot de laatste hole, maar het vizier van vader en zoon Van Urk was net even scherper afgesteld.

In de andere halve finale waren de Urker topgolfers Harmen de Boer en en Hendrik Jan Brands de favorieten, maar het degelijke spel van Jannie (met name zeer sterk op de greens) en Fokke Hoekstra in deze halve finale bleek doorslaggevend. 

De finale werd voor beide koppels het zesde golfduel van die dag onder soms zware omstandigheden. Het ging lang gelijk op en de beslissing in de kwam ook hier pas bij de laatste hole. Met de trotse vader Dirk en talentvolle zoon Joas als de uiteindelijke winnaars van deze ‘kleine’ Urk Cup. Een knappe herhaling van de prestatie van vorig jaar.