Afbeelding

Schop gaat de grond in voor Port of Urk

Zakelijk

Volgende week start aannemersbedrijf de Waard met het storten van zand voor de aanleg van bedrijventerrein Port of Urk. En er is meer goed nieuws: dankzij een nieuw verdeelstation van Liander is er ook weer wat ruimte voor bedrijven op het elektriciteitsnet.

,,De aanleg van Port of Urk gaat deze maand echt van start. Ons bedrijfsleven krijgt weer ruimte om te groeien’’, aldus wethouder Nathanaël Middelkoop. De eerste werkzaamheden betreffen het aanbrengen van zand. Vrachtwagens rijden daarvoor vanaf volgende week af en aan van het zanddepot in de Zeeheldenwijk via het Ensgat over de Zuidermeerweg naar Port of Urk. ,,Dat duurt tot eind maart en in mei wordt vervolgens gestart met het het grotere werk: het bouwrijp maken.’’ 

Het nieuwe regelstation ‘Urk-Zuid’ van netbeheerder Liander aan de Domineesweg is klaar en dat betekent dat er sinds kort meer ruimte is op het elektriciteitsnet in het omliggende gebied. ,,Deze extra ruimte is bedoeld voor grootverbruikers, oftewel bedrijven die op bedrijventerrein Zwolse Hoek gevestigd zijn en bedrijven die gaan ‘landen’ op Port of Urk en de Zeeheldenwijk. Woningen worden gezien als kleinverbruikers. Liander heeft de wachtlijst van bedrijven op Zwolse Hoek die een grotere aansluiting vroegen inmiddels weggewerkt.’’ Geen overbodige luxe, weet ook wethouder Middelkoop: ,,De extra ruimte was heel hard nodig. Sommige ondernemers liepen echt tegen hun grenzen aan. Dat Liander eerst de wachtlijst van Zwolse Hoek heeft geholpen, betekent niet dat de stroom nu weer op is. Er is voorlopig voldoende beschikbaar, ook voor Port of Urk. We lobbyen intussen al jaren hard voor een grotere capaciteit van het elektriciteitsnet.’’ 

Liander roept ondernemers op om zo snel mogelijk na het tekenen van een koopcontract een aanvraag bij het bedrijf te doen voor een aansluiting.

De inschrijfperiode voor ondernemers voor Port of Urk fase 1 loopt nog tot en met 10 februari. Meer informatie daarover is te vinden via portofurk.com.