Afbeelding

Bedrijvenkring Urk reikt prijzen uit aan Urker ondernemers in De Koningshof

Zakelijk

Bedrijvenkring Urk hield afgelopen donderdagavond een voorjaarsbijeenkomst in De Koningshof, waarbij verschillende bedrijven in de spotlights gezet werden. Ocean Company werd aangewezen als Onderneming van het Jaar. 

Netste bedrijf

Voor de Ondernemersprijzen van 2023 mocht Hartman Marine Group de spits afbijten als Netste Bedrijf. Niet alleen heeft dit bedrijf een prachtig kantoor aan de Sluisweg, ook kreeg deze ondernemer complimenten van de Havendienst dat de kade altijd keurig werd achtergelaten als er weer een Hartman-coaster op Urk was afgebouwd.

Middenstander van het Jaar

Middenstander van het Jaar werd Baarssen Visspecialiteiten. Dit bedrijf heeft al jaren een uitstekende reputatie en is onlangs fors uitgebreid met een gloednieuw restaurant op de bovenverdieping. 

Participatieprijs

De Participatieprijs ging naar De Prinses Beatrixschool. Een prachtige video toonde de ontwikkeling van Alie, binnengekomen bij de school als een schuchter meisje die wilde beginnen bij de kleuters, maar inmiddels helemaal is opgebloeid en haar plek heeft gevonden. Naast het bij de prijs behorende beeldje kreeg de school nog een bedrag van 500 euro van de Gemeente Urk.

Onderneming van het Jaar

De Onderneming van het Jaar werd het bedrijf Ocean Company. Dit nog jonge bedrijf onder leiding van Albert van Slooten, Willem Brouwer, en Hendrik Kramer, timmert nadrukkelijk aan de weg. Ocean Company zorgt voor opwaardering van visresten en is daar bijzonder succesvol mee. Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar 45 medewerkers en is druk met uitbreiding. Ocean draagt bij aan de circulaire economie, wat een belangrijk criterium was voor de jury.

De Prinses Beatrixschool en Ocean Company vertegenwoordigen Urk op 7 juni bij het Flevopenningen Gala in Zeewolde.

Ocean Company doneerde de winnaarscheque van duizend euro aan het Coördinatie Platvorm Vermissing. Vlnr: Hendrik Kramer, Willem Brouwer, Auke van Slooten van CPV, en Albert van Slooten. Foto: Herman de Vries.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding