De nieuwe eigenaren van De Wijntap vooraan (vlnr): Marissa, Sjoerd en Philip Baarssen, nemen de slijterij over van Tonnie en Ente van Veldhuisen (achter).
De nieuwe eigenaren van De Wijntap vooraan (vlnr): Marissa, Sjoerd en Philip Baarssen, nemen de slijterij over van Tonnie en Ente van Veldhuisen (achter).

Slijterij De Wijntap krijgt nieuwe eigenaren: familie Baarssen neemt het roer over

Zakelijk

Het was een spannende week in Slijterij De Wijntap in Wijk 2. Voor Tonnie en Ente van Veldhuisen de laatste dagen in de winkel die ze de afgelopen dertien jaar met veel toewijding bestierden én voor kersverse nieuwe eigenaren Sjoerd, Philip en Marissa Baarssen de laatste dagen voordat ze De Wijntap echt van hen mogen noemen. Tijd voor een terug- en vooruitblik. 

Piepjong waren ze, vertelt Ente, toen ze dertien jaar geleden, zonder enige winkelervaring, de bekende slijterij overnamen. ,,Een sprong in het diepe en, eerlijk waar, we leren nog steeds elke dag bij.’’ Tonnie vult aan: ,,De markt is dynamisch, iedere keer verandert er weer wat. Als je ziet welke producten dertien jaar geleden hard liepen, is dat nu niet meer voor te stellen.’’ Vooral het contact met de klanten - ook met de vele toeristen, en de daarmee gepaard gaande taaluitdaging - en de bijzonder drukke tijden rond kerst en nieuwjaar, noemt het echtpaar als hoogtepunten. 

Het was een berichtje op Facebook dat Sjoerd Baarssen (van Autorijschool Urk, getrouwd met Katinka) meteen trok. ,,Een uitdaging. En ik wist dat onze zoon Philip en dochter Marissa graag wat voor zichzelf wilden beginnen.’’ Het drietal is inmiddels al veel gezien in De Wijntap; in de afgelopen weken leerden ze de kneepjes van het slijtersvak van Tonnie en Ente. Per dinsdag 2 april nemen ze de zaak officieel over. Marissa (26) is in het dagelijks leven verpleegkundige en blijft, net als broer Philip (23) die bij Snijder Reclame werkt, ook in die baan actief. Samen met Sjoerd (die vooral in het weekend bijspringt) zijn ze vanaf dinsdag 2 april de vaste gezichten in De Wijntap.