De ambassadeur werd bij visveiling Urk welkom geheten door Rein Brands en Nathanaël Middelkoop.
De ambassadeur werd bij visveiling Urk welkom geheten door Rein Brands en Nathanaël Middelkoop. Het Urkerland

Amerikaanse ambassadeur Shefali Razdan Duggal brengt een bezoek aan Urk

Zakelijk

De Amerikaanse ambassadeur, mevrouw Shefali Razdan Duggal, heeft vandaag (donderdag) een werkbezoek gebracht aan Flevoland. De start was ‘s morgens vroeg op Urk.

De ambassadeur werd om 7.00 uur bij de Visveiling Urk welkom geheten door Rein Brands namens de VVU en wethouder Nathanaël Middelkoop. Daarna werd in de afslag gesproken met directeur Riekelt Kramer en een aantal vertegenwoordigers vanuit de visserijsector.

Bedrijfsbezoek

Het gezelschap vertrok na afloop van het bezoek aan de visveiling naar Van der Lee Seafish, waar mevrouw Razdan Duggal werd ontvangen en rondgeleid door Gijs en Willem van der Lee. Het bedrijfsbezoek werd afgesloten met een proeverij van gebakken vis.

Vissersmonument

Als laatste onderdeel van het werkbezoek aan Urk werd het Vissersmonument bezocht. Daar kreeg de ambassadeur van Marjanne Foppen uitleg bij het standbeeld en de plaquettes met de namen van de overleden vissers. De bezichtiging van het Vissersmonument werd afgesloten met een kranslegging namens de Amerikaanse ambassade en Gemeente Urk door ambassadeur Razdan Duggal en wethouder Nathanaël Middelkoop.

Rond half tien vertrok de Amerikaanse ambassadeur van Urk en vervolgde ze haar tour door Flevoland met bezoeken aan Lelystad en Almere.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding