Een van de vrachtwagens die vertrokken is naar Barcelona, is voorzien van nieuwe reclame.
Een van de vrachtwagens die vertrokken is naar Barcelona, is voorzien van nieuwe reclame.

Urk reist af naar grootste visbeurs ter wereld

Zakelijk

Barcelona verwelkomde maandag de eerste delegatie ondernemers vanaf Urk. De komende dagen laten zij zien wat Urk te bieden heeft op de Seafood Expo Global, de grootste visbeurs ter wereld. Eerder zetten drie vrachtwagens van Vebatrans vol beursmateriaal al koers naar de Catalaanse hoofdstad. Het blijkt maar weer: Urk is van alle markten thuis.

Barcelona verandert tijdens de visbeurs van 23 tot 25 april in een internationaal zakencentrum voor de vis-, schaal- en schelpdierindustrie. De Expo biedt met zijn ruim 51.000 netto vierkante meter tentoonstellingsruimte een platform voor leveranciers vanuit de hele wereld om hun nieuwste innovaties te laten zien. Ook Urk is met zo’n 250 tot 300 afgevaardigden goed vertegenwoordigd. 

Urk Seafood

De wens om de Urker visindustrie ook op internationaal niveau te promoten, heeft tot het ontstaan van ‘Urk Seafood’ geleid. Onder deze noemer zijn momenteel voornamelijk visverwerkingsbedrijven verzameld, maar het doel is dat de gehele sector aansluit.

Verbinding nodig

Programmamanager Rein Brands vertelt: ,,Op Urk zijn we eigenlijk te bescheiden met wat we in handen hebben. Het is tijd om te laten zien wie wij zijn als Urk en wat wij te bieden hebben. Daarvoor is verbinding nodig, het doel is om alle Urker bedrijven in één label naar buiten te laten treden.”

Nieuwe trailer

Op de beurs wordt het nieuwe Urk Seafood ook volop gepromoot, in de vorm van een trailer van Vebatrans. ,,De trailer is door KIEK reclame voorzien van een full colour reclame. We gaan ons best doen om de trailer een mooi plekje op de beurs te geven; het presenteert precies wat wij als Urk Seafood willen uitstralen.”